top of page
  • Forfatterens bildeHege Paulsen

Min ivf-uke og siste medisinrunde fþr innsett💊

PÄ torsdag var det akkurat 2 uker til vi reiser til St.Petersburg for innsett og det merkes at det begynner Ä nÊrme seg. Kalenderen fyller seg opp med behandlings-avtaler, det gÄr daglig mailer frem og tilbake til klinikken i Russland, det henger post it lapper her og der med ting jeg mÄ fÄ gjort, medisiner ligger pÄ kjÞkkenet og pÄ badet og alarmen pÄ telefonen varsler flere ganger per dag om medisinene jeg mÄ huske Ä ta.


Ja, det fĂžles som en fulltidsjobb. Og jeg har ikke fri selv om det er helg.


SÄnn sÄ min ivf-uke ut:


MandagđŸ§˜đŸŒâ€â™€ïž

Yoga for fertilitet. Min absolutte favoritt av forberedelsene til innsett! Disse yogatimene hver mandag blir bare mer og mer hellige for meg. Det er en nydelig mÄte Ä starte en ny uke pÄ, mykt og rolig, og det er sÄ fint Ä vÊre i et rom fylt av flotte jenter som er pÄ samme reise som meg - det gir en helt egen stemning og jeg fÞler meg mindre alene i dette. Og vÄr fantastiske instruktÞr, Linda leder oss gjennom timen med varme, omsorg og oppmuntrende ord. Gleder meg allerede til mandag!


Tirsdag‍💉 Ultralyd nr.2 og blodprĂžve. Opp i stolen igjen for Ă„ sjekke livmorslimhinne, evt. cyster og eggposer. Legen finner en cyste og jeg blir urolig for at denne er i veien for egginnsettet, og jeg venter spent pĂ„ svar fra klinikken om jeg kan fortsette pĂ„ behandlingsplanen. Sent pĂ„ kvelden fĂ„r jeg svar fra klinikken om at dette nok er den eggposen som ble oppdaget pĂ„ ultralyd nr.1 og at den ikke har noe Ă„ si for behandlingen videre dersom den ikke produserer progesteron (kvinnelig kjĂžnnshormon). Det gjĂžr de visst ikke i 80% av tilfellene.

"Let's wait for your progesterone test result!", skriver legen.


Jeg gĂ„r til FĂŒrst i sentrum for Ă„ ta blodprĂžven som skal sjekke for progesteron. Jeg venter hele dagen og dagen etter pĂ„ en sms som skal fortelle meg at blodprĂžvesvaret er klart, men jeg fĂ„r den ikke.


Vente, vente, vente.


Onsdag💊

Oppstart med medisiner. Etter noen dager uten medisiner, sÄ er det pÄ'n igjen med det som heter Embryo Transfer Cycle, og nÄ skal jeg gÄ pÄ medisiner i flere uker. Jeg starter opp med fÞlgende medisiner fÞr jeg skal trappe opp med flere kommende uke:


・kvinnelige kjÞnnshormoner for Ä fÄ livmorslimhinnen til Ä vokse (tabletter og plaster)

・blodfortynnende for Ä redusere blodpropprisikoen ved hormonbehandling (sprÞyte)

・E-vitamin som hjelper livmorslimhinnen Ä vokse


Torsdag📍

Akupunktur og soneterapi. Jeg har time hos FrÞyaklinikken og jeg ser frem til Ä mÞte Anette som har fulgt meg pÄ denne reisen i flere Är. Jeg oppdaterer henne pÄ de siste undersÞkelsene og hun veileder meg videre og svarer pÄ alle spÞrsmÄl jeg har. Hun kjenner meg godt nÄ og vet akkurat hva jeg trenger for Ä kjenne meg trygg og hÄpefull. Jeg gÄr derfra med gode rÄd, varme og myke fÞtter og korte nÄler i Þrene som skal sitte der til de faller ut av seg selv. Alt for Ä stÞtte meg og livmoren min pÄ veien til graviditet.


FredagđŸ€žđŸ»

BlodprÞveresultat og mer venting. Jeg har fortsatt ikke fÄtt blodprÞveresultatene pÄ sms og gÄr inn og sjekker pÄ nett, og der ligger de. Jeg sender svaret til klinikken og de skriver at progesteron nivÄet er lavt og som det skal vÊre, at det som sannsynligvis er en cyste ikke produserer progesteron og at behandlingen fortsetter som planlagt. Puh! Takk og lov!


Vi venter fortsatt med Ä bestille flybilletter og booke hotell i og med at ikke alt har gÄtt etter planen denne gangen, og vi vet ikke sikkert om vi fÄr reist som planlagt fÞr etter den siste ultralyden fÞr vi drar. Og akkurat det blir jeg litt stressa av.


Mer venting..


This is ivf!


887 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page