top of page
  • Forfatterens bildeHege Paulsen

De féle ventedagene 😔

Vi kom hjem fra St.Petersburg og sÄ ble det stille fra meg.

Veldig stille.


Dagene mellom innsett og graviditetstest er de verste dagene i hele prĂžverĂžrsbehandlingen for meg. Jeg gĂ„r inn i et virvar av fĂžlelser, tanker, bekymringer, uro, tvil, redsel, uvisshet, utĂ„lmodighet og anspenthet. Jeg hĂžrer at andre rundt meg sier om ventetiden: "Å, sĂ„ spennende!" Ja, det er spennende, det er faktisk sĂ„ spennende at det nesten ikke er til Ă„ holde ut, men ikke pĂ„ den gode mĂ„ten spennende. Jeg blir bare helt utafor disse dagene, sĂ„ utafor at jeg ikke har klart Ă„ sette meg ned Ă„ skrive her og formidle hvordan denne ventetida er. For hva skal jeg skrive liksom? Jeg er jo bare redd, stadig pĂ„ grĂ„ten og urolig. Men kanskje det er viktig Ă„ dele AKKURAT det! SĂ„nn som det er, og kanskje kjenner du deg igjen?


I ventedagene mellom innsett og graviditetstest har jeg bare mest lyst til Ä ta med meg Glenn og gÄ i hi, og ikke forholde meg til noe eller noen, for sÄ Ä komme ut igjen nÄr jeg vet hvordan dette har gÄtt. Jeg fÞler jeg er helt i min egen boble disse dagene og jeg kjenner pÄ millioner av fÞlelser og tenker millioner av tanker, de fleste av de er vonde og fulle av bekymring.


Hva om det ikke gÄr denne gangen heller?

Tenk om det aldri gÄr?

Hva er galt med meg og kroppen min?

Hvorfor er jeg sÄ negativ?

Tenk om jeg ikke blir gravid fordi jeg tenker sÄ mye negativt og er sÄ redd disse dagene?

Hvorfor klarer jeg ikke vÊre mer positiv og tro pÄ at det gÄr bra?

Hva gjÞr vi hvis vi ikke lykkes nÄ?

TĂ„ler jeg og vi en runde til?

Orker vi mer?


Alle disse tankene gĂ„r pĂ„ repeat og det er vanskelig Ă„ komme ut av loopen. Samtidig sier jeg til meg selv at jeg MÅ tenke positivt eller sĂ„ vil dette aldri gĂ„ bra. Ikke rart jeg blir sliten. For hvor lett er det egentlig Ă„ ha tillit og tro pĂ„ at jeg blir gravid nĂ„ etter 9 mislykkede forsĂžk de siste 4 Ă„rene, og hvor lett er det Ă„ vĂŠre positiv nĂ„r kroppen er proppet full av hormoner over flere uker nĂ„ og alt svinger hit og dit, og hvor lett er det Ă„ ikke tenke pĂ„ dette 24/7 nĂ„r dette sĂ„ ubeskrivelig viktig og betyr sĂ„ ufattelig mye for meg og oss? Det er ikke lett. Det er forbanna vanskelig.


Jeg scanner kroppen konstant for hver minste lille fornemmelse av noe som kan ligne pÄ graviditetssymptomer og jeg kjenner etter i kroppen HELE tiden.

Murrer det ikke litt i magen nÄ?

Var jeg ikke litt uggen pÄ morgenen i dag? Kjennes det ikke litt annerledes ut i kroppen nÄ?

Er jeg ikke litt trĂžttere enn vanlig da?

Og puppene, er de litt Ăžmme og litt stĂžrre?

AltsĂ„, jeg tror aldri jeg har kjent sĂ„ mye pĂ„ puppene mine fĂžr - de mĂ„ jo snart bli slitt🙈


Jeg lovte meg selv at jeg IKKE skulle Google denne gangen. Jeg har erfart gang pÄ gang at det ikke kommer noe godt ut av det og stort sett blir jeg bare mer usikker og forvirret. Men i desperasjon etter Ä fÄ svar og bekreftelse klarte jeg ikke la vÊre Ä Google; gravid uten symptomer (!). Den rasjonelle delen av meg forstÄr at det er veldig tidlig og lite sannsynlig Ä kjenne noe. Men sÄ har jo jeg visst om at jeg har et befruktet egg i kroppen fra det sekundet det ble satt inn, og siden det sekundet omtrent har jeg kjent etter og lett etter tegn pÄ graviditet.


Jeg fÞler meg rett og slett helt koko til tider og jeg gleder meg til disse fÊle ventedagene er over. Jeg vet de snart tar slutt og til da tar jeg medisinene mine nÄr jeg skal, tar vare pÄ meg og sÞrger for nÊring og vann og nok sÞvn, og jeg forsÞker sÄ godt jeg kan Ä roe nervesystemet mitt og stresse ned. Jeg Þver jeg pÄ Ä ta én dag av gangen og gjÞre dagene sÄ gode som mulig - det er ikke sÄ mye annet jeg fÄr gjort akkurat nÄ..

Og sĂ„ hĂ„per jeg av hele mitt hjerte at ventedagene avsluttes med den beste premien♄

Da vil alle de fĂŠle ventedagene vĂŠre verdt det, da vil ALT vĂŠre verdt det!


Tur i fjellet og noen minutter med jording gjþr SÅ godt for kropp, sjel, fþlelser, tanker og féle ventedager!



KjÊre deg som ogsÄ lengter og venter, hvordan er ventedagene for deg?

Kjenner du deg igjen?


Klem fra meg♡



1 443 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page