top of page
  • Forfatterens bildeHege Paulsen

Vitaminene og tilskuddene jeg tar for å bedre eggkvaliteten og fertiliteten 💊

Jeg har i de årene jeg har vært ufrivillig barnløs tatt vitaminer og mineraler som jeg har blitt anbefalt for å bedre eggkvaliteten og fertiliteten. Tidligere har jeg vært litt av og på disse ettersom vi har vært i behandling eller hatt pause. Det er kostbart å gå på flere vitaminer, mineraler og tilskudd i årevis og det har vært godt å slippe å ta noe som i det hele tatt kan ligne på tabletter og medisiner i perioder og ha helt fri, og å ikke skulle huske på noe hver dag. Men etter vårt siste forsøk i vinter og etter å ha lest boken "It starts with the egg" (av Rebecca Fett) har jeg tatt alle disse tilskuddene daglig.


I følge "It starts with the egg" tar det 3 måneder for et egg å modnes og bli klart til eggløsning, og derfor tenker jeg at det er lurt å ta de hver dag uansett og ikke hoppe av og på i bare noen uker av gangen sånn som jeg har gjort.


Vitaminene og tilskuddene jeg tar daglig har jeg fått anbefalt av Anette ved Frøyaklinikken og Penny ved Serum IVF, og dette er de jeg tar:


✔️ Multivitamin

✔️ D-vitamin

✔️ Omega 3 (flytende)

✔️ Sink

✔️ Selen

✔️ Q 10 Gold

✔️ Folat

✔️ Jod (dråper)

✔️ InositolMultivitamin, D-vitamin og Omega 3 har jeg tatt i årevis og lenge før jeg ble ufrivillig barnløs, og de tar jeg uansett året rundt. Men resten på listen tar jeg nå i tillegg for å bedre eggkvaliteten og fertiliteten.NB! Husk at dette er anbefalinger til MEG og MIN kropp, og det er ikke en anbefaling videre til deg. Hvilke vitaminer, mineraler og tilskudd du evt. bør ta må du diskutere med din(e) behandler(e) og ta ansvar for selv! Jeg deler hva jeg tar fordi jeg har fått spørsmål om dette fra flere etter jeg la ut et bilde på story om at jeg tar vitaminer og tilskudd til frokosten hver dag.


💊💊💊


Å ta vitaminer og tilskudd har blitt rutine for meg og er en del av frokosten min, så nå tenker jeg ikke over det en gang, jeg gjør det automatisk. For selv om jeg er opptatt av å få i meg næringsrik mat og er ganske god til å passe på det, så føles det bra at jeg vet at jeg også får i meg de tilskuddene som kroppen kan trenge litt ekstra av for å bli gravid.


Til og med på ferie eller når jeg reiser bort tar jeg med meg vitaminene og tilskuddene mine (bytter bare ut flytende omega 3 med kapsler). Da tar jeg de med som dagsdoser i kjøkkenpapir som jeg fester med en klype, og da har jeg alt klart til hver dag jeg er borte - kjapt og greit å hive innpå sammen med frokosten. Supert system som fungerer helt topp!Det er ikke bare jeg som tar en daglig neve med tilskudd her i heimen, Glenn tar også en del vitaminer og tilskudd nå for å bedre sædkvaliteten, og hvilke han tar kan du se i dette innlegget.Tar du også vitaminer og tilskudd for bedre fertilitet?Hegeklem♡


3 837 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page