top of page
  • Forfatterens bildeHege Paulsen

Visum, undersøkelser og andre forberedelser til behandling i St.Petersburg - her er en oversikt!🗒

Å gjøre prøverørsbehandling i St.Petersburg innebærer naturligvis en del mer "styr" enn å gjøre behandling ved en klinikk i Norge. Fordi klinikken er milevis unna er det mange forberedelser som må gjøres her i Norge før man kan dra til Russland for behandling. Da vi var i behandling i Porsgrunn så hørte jeg til der og fikk gjort alt jeg trengte på klinikken. Men nå som vi er i behandling i utlandet, så er det ingen klinikk som har "ansvaret" for meg og oss her. Jeg har f.eks. opplevd at klinikker eller gynekologer her i Oslo ikke har hatt tid til meg eller at jeg ikke har fått time fordi jeg ikke hører til der, og da har jeg måttet ringe rundt for å finne et sted som vil ta meg i mot. Mange andre undersøkelser må også ordnes før avreise, så man må være forberedt på organisere en del ting og å farte hit og dit for å få gjort alt som trengs av forberedelser.


Etter 8 turer til O.L.G.A Fertility Clinic i St.Petersburg for 3 egguttak, 1 hysteroskopi og 4 egginnsett, har jeg nå mye erfaring med forberedelser til behandling der. Dette vil jeg dele med deg som skal til behandling i Russland eller et annet sted utenfor Norge.Forberedelser før behandling ved klinikken i St.Petersburg:


skypemøte(r) med lege og sykepleier ved klinikken for gjennomgang av behandling og behandlingsplanen

Når man har bestemt seg for å gjøre behandling ved klinikken får man møter med lege og sykepleier på Skype for å gjennomgå behandling og planen for behandlingen sin. Her får man forklart alle detaljer og man kan spørre om alt man lurer på slik at alt er klart.


ultralyder (2-3 ganger)

Både før egguttak og innsett må man til 2 og 3 (og evt. flere) ultralyder. Dette må man selv bestille time til og sørge for å få gjort på de gitte datoene. Jeg har vært flere steder til ultralyder i Oslo; Oslo City Legesenter, Fertilitetssenteret, Klinikk Hausken, Smestad Gynekologene. Anbefaler å sjekke prisene hos de ulike klinikkene da dette kan variere og det er penger å spare.


resepter på medisiner

Man får ikke resept på medisiner fra O.L.G.A Fertility Clinic (vet ikke om de hadde vært gyldige ved norske apoteker heller), så man må skaffe reseptene man trenger selv. Jeg har fått mine resepter når jeg har vært til ultralyd hos Oslo City Legesenter, Fertilitetssenteret og Klinikk Hausken eller hos fastlegen min. Jeg måtte også bestille hastetime hos en lege på Volvat en gang da jeg ikke hadde resept på p-piller som jeg skulle starte med dagen etter og det tar flere dager å få resept eller en time hos fastlegen min.


blodprøver

Blodprøverekvisisjoner har jeg fått hos Oslo City Legesenter, Fertilitetssenteret, Klinikk Hausken eller hos fastlegen min, og blodprøvene har jeg tatt hos Oslo City Legesenter eller hos Fürst Medisinsk Laboratorium.


Procrene depot sprøyte (for nedregulering) før egginnsett som skal settes av lege/helsepersonell

Denne har jeg fått satt av sykepleier hos Klinikk Hausken eller Fertilitetssenteret når jeg har vært der til ultralyd. Da har jeg hentet ut sprøyten på apoteket på forhånd og tatt den med meg dit. Mulig jeg kunne ha satt denne på meg selv da jeg er sykepleier, og jeg har også hørt om andre som ikke er helsepersonell, men som har fått opplæring til å sette denne på seg selv da det har vært mest praktisk.


evt. Intralipid behandling (hvis dette er i behandlingsplanen)

Denne behandlingen gjøres ikke hos Fertilitetssenteret, men jeg vet at Klinikk Hausken gjør det. Jeg fikk tips om å ta kontakt med Medisinsk Senter ved Aleris, Frogner, så jeg ringte dit og spurte om de kunne hjelpe meg. Da måtte jeg ha en time hos gynekolog der før den første behandlingen, men etter jeg hadde fått den første behandlingen har jeg bare spurt etter en time til Intralipidbehandling hos sykepleier og sluppet time hos gynekolog. Denne behandlingen har jeg gjort 2 ganger før hvert egginnsett jeg gjort i St.Petersburg.


dokumenter (kontrakt for behandling)

Man får en del dokumenter før hvert forsøk tilsendt på mail fra klinikken som må skrives ut, signeres og sendes tilbake på mail 


visum til Russland

Man får all informasjon om visumsøknad av kontaktpersonen man har hos klinikken, hun sender også en "invitasjon" på mail (som man må ha for å få visum til Russland). Der står alle opplysningene man trenger for å fylle ut en søknad. Søknaden fylles ut på nettet eller sendes per mail (avhengig av hvor du velger å ordne visum). Pass og passbilde tas med til visumkontoret eller sendes i posten. Kopi av reiseforsikringsbevis må også tas med eller sendes på mail med søknaden. Vi har stort sett søkt om double-entry visum slik at vi har kunnet reise 2 ganger til St.Petersburg innen 3 mnd. de gangene vi visste at vi skulle tilbake snart igjen. Penger og tid spart på søking! Det har tatt ca 1-2 uker for oss å få visum når vi har søkt. Visumet er et klistremerke i passet, så det har man hele tiden med seg i passet sitt. 


Det tar litt tid å fylle ut søknaden den første gangen, men etter dette har man alle opplysningene og det går fortere om man må søke på nytt igjen. Man må bare passe på å søke i tide slik at man har visum i orden til man skal reise. De siste gangene har vi ordnet visum via MIR travel etter anbefaling fra klinikken da det forrige visumkontoret vi brukte ble lagt ned. Anton som vi har kommunisert med der skriver på norsk og holder til i Oslo, så det har vært enkelt og greit å ordne visum via han. 

Vi har opplevd at det har vært uproblematisk å søke om visum og få det! 


reiseforsikring

Man må ha reiseforsikring som er gyldig i 6 mnd etter hjemreise og reiseforsikringsbeviset må sendes med visumsøknaden


pass

Passet må også være gyldig i 6 mnd etter hjemreise


bestille flybilletter og hotellopphold og evt. parkering på flyplassen i Norge

Man må selv bestille flybilletter og hotellopphold.

Klinikken ordner med transport fra og til flyplassen når man sender de opplysninger om når man kommer og drar, og hvor man bor.

Vi har de siste 4-5 gangene bodd på Wynwood hotel og kan absolutt anbefale dette hotellet. Det er helt nytt og fresht, har god god mat og sunn frokost og en hyggelig takterasse med flott utsikt over byen. Hotellet lå kun noen minutters gange fra der den gamle AVA Peter klinikken lå, men det er et stykke til den nye klinikken etter at de flyttet, ca. 20 min å gå. Vi valgte å bo der likevel da vi var i St.Petersburg sist, fordi vi liker hotellet så godt og vi liker å gå litt. Klinikken tilbyr skyss til og fra hotellet og klinikken også om man ønsker det mens man er der.


brev til sikkerhetskontrollen

Man må kanskje ta med eggløsningsprøyte eller andre sprøyter på flyet til St.Petersburg. Disse skal oppbevares i håndbaggasjen. Jeg har før avreise sagt fra til klinikken og fått brev på mail hvor det står at jeg er i behandling ved klinikken og må ha med meg disse medisinene. Brevet har jeg skrevet ut for å vise i sikkerhetskontrollen. Medisinene har jeg lagt i en pose sammen med brevet, og de i sikkerhetskontrollen har ikke sett på det engang og det har gått helt fint hver gang.

Eggløsningsprøyten har jeg pakket inn i et kjøkkenhåndkle og sammen med et kjøleelement for å holde den kald til vi kom frem til hotellet.Det er kanskje ikke så vanskelig å forstå at det innebærer en del mer "styr" å gjøre behandling ved en klinikk i utlandet enn i Norge. Det er mye å huske på og organisere og få gjort før avreise, og det føles til tider som en heltidsstilling å være i behandling. Men det lar seg gjøre, og jeg håper at dette innlegget har vært nyttig for deg som vurderer eller skal til behandling i St.Petersburg. Nå vet du litt mer om hva som venter deg.


OG så er det viktig for meg å presisere at dette har vært forberedelser til vår behandling ved O.L.G.A Fertility Clinic, så det kan være at du har eller får en annen behandlingsplan enn vår og at det er andre forberedelser for deg!Her har du linker til de ulike klinikkene og kontorene og hotellet jeg har skrevet om over:

🔗 AlerisOm du vil se videoen jeg har laget om forberedelsene mine før innsett kan du se den her:Legg igjen en kommentar eller send meg en mail om du har spørsmål til meg om dette, jeg svarer deg SÅ gjerne!Hegeklem♡

593 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page