top of page
  • Forfatterens bildeHege Paulsen

Vi har fått svar 📄

Det er en liten stund siden vi fikk svarene vi har ventet så spent på, men med et nytt kapittel og en veldig hektisk periode i livet nå, har dette blogginnlegget rett og slett latt vente på seg.


Du som har fulgt meg en stund husker kanskje at jeg i sommer var hos Klinikk Hausken på Lysaker og fikk tatt to tester. Disse testene føltes litt som missing links og de siste "steinene" vi ikke hadde snudd på i løpet av denne reisen vår. Og i påvente av vår første time hos klinikken vår i Danmark og før vi gikk videre i prosessen, var det perfect timing å bruke ventetiden på å gjøre disse testene og få svar i god tid før neste innsett. Legen vår i Danmark ba meg ikke om å ta endometrie-test og ERA-test, men etter å ha lest om testene og at flere endelig har lykkes i å bli gravide etter å ha fått svar på ERA-testen og justert tidspunktet for innsett, så klarte jeg bare ikke å la være. Jeg ble kjempeglad da jeg så at Klinikk Hausken tilbyr testene hos seg og at jeg slapp å reise "land og strand" rundt for å få tatt de, og da var jeg ikke i tvil om at disse testene ville jeg absolutt ta.


En nydelig sommerdag i slutten av juni dro jeg nervøs og spent til Hausken for å ta prøvene. Jeg hadde jo lest og hørt den ene skrekkhistorien etter den andre om hvor forferdelig vondt det er å ta ERA-testen, så jeg gruet meg skikkelig da dagen for prøvetakingen endelig kom, men det gikk SÅ bra og du kan lese mer om testene jeg tok og forberedelsene til de i dette blogginnlegget, om du ikke allerede har lest det. Og hvordan det gikk å ta testene, kan du lese i instagraminnlegget her.


Endometrie-testen ble sendt til et laboratorie i Tyskland og det var den vi fikk svar på først, det kom 5 uker etter testdagen. I følge lege Bastienne viste prøvesvaret at "verdien av NK cellene er normal dvs. ikke økt immunforsvar påvist. Det ble ikke funnet noen plasma celler som kan indikere en betennelse. Dvs. at det er normale forhold i livmoren din."Ikke lenge etter dette fikk vi svar på ERA-testen. Den ble sendt til et laboratorie i USA og 6 1/2 uke etter testdagen var svaret fra lege Bastienne, som følger; "ERPeak testen viser normal reseptivitet i den tiden vi har tatt testen, så normale funn."Normalt, normalt. Det er rart det der med å få svar på sånne tester. Jeg ble veldig lettet og glad for at begge testene viste normale funn, samtidig er det en del av meg som skulle ønske at en av testene hadde vist noe annet, for da hadde vi kanskje fått en forklaring på hvorfor alle de tilsynelatende fine embryoene vi har satt inn i løpet av alle forsøkene våre, ikke har villet feste seg. Og jeg var ekstra spent på ERA-testen som gir svar på når livmorslimhinnen er mottakelig for et befruktet egg og om det i det hele tatt har sjanse til å feste seg og bli til en graviditet. For tenk om den hadde vist en forskyving i implantasjons-vinduet (dagene som er optimale for innsett), da hadde vi fått en lenge etterlengtet forklaring på hvorfor jeg enda ikke har blitt gravid. Tenk om det bare hadde vært det, tenk om det bare hadde vært SÅ enkelt. Men nei. Svaret lå ikke her heller. Og på en annen side så er jeg veldig glad for at testen viser at jeg ikke er en av de som har et forskjøvet implantasjons-vindu, for bare tanken på at alle uttakene og at alle turene til Russland og Hellas for behandlinger og innsett alle disse årene har vært helt forgjeves fordi de har bommet på implantasjons-vinduet, hadde vært helt uutholdelig og føltes helt meningsløst. Så det er veldig godt å vite nå at det ikke er der utfordringen ligger.


Og når den ikke ligger der, så er det vel grunn til å tro at den ligger i sædcellene eller eggene. Jeg vet ikke, men etter 1 vannskanning, 2 hysteroskopier, 1 hysterosalpingografi, 1 menstruasjonblod-prøve, 100+ (det føles i hvert fall sånn) ultralyder, 1 endometrie-test og 1 ERA-test, så tenker jeg at livmoren min, egglederne mine og alt annet der inne, er mer enn grundig undersøkt nå. Så da er det kanskje noe med embryoene våre da, som det er i 70-80% av tilfellene når man ikke blir gravid (har jeg lært).


Med svarene på disse testene som viser seg å være "normale", føler jeg meg enda sikrere på at det er riktig å gjøre eggdonasjon. Det er godt å ha snudd disse to "steinene" også og akkurat nå kjennes det ikke ut som det er noen missing links når det kommer til tester jeg eller vi burde ta. Nå tenker jeg at det som gjenstår er å forsøke eggdonasjon og at det ikke er annet å gjøre enn å vente på den gledelige beskjeden fra klinikken vår i Danmark om at de har funnet eggdonoren vår. Det er fortsatt vanskelig å ikke skulle gjøre annet enn å vente, men det går i hundre og vel så det med flytting og ny jobb og ny hverdag om dagen, så jeg har nesten ikke tid til å plages med ventingen nå, og det er kanskje like greit.


Til slutt vil jeg igjen si TUSEN TAKK til Klinikk Hausken for at de tar meg imot og for all hjelp jeg har fått selv om jeg ikke er i behandling eller hører til der. Tusen takk for god hjelp, varm omsorg, oppmuntrende heiing og hyggelige lapper (se bilde tidligere i teksten her)! Dere er skikkelig fine og jeg er så takknemlig for dere❤️


Og til alle dere fantastiske Lengtetid-følgere, tusen tusen tuuuusen takk for at dere er her! Jeg vet det går litt lang tid mellom blogginnleggene og at det er litt lite som skjer på behandlingsfronten akkurat nå, men dere er her fortsatt og det gjør meg SÅ glad. Denne bloggen hadde jo ikke vært noe uten dere, så TAKK for at dere er akkurat her❤️Til neste gang, ta vare i lengtetiden og husk at du IKKE er alene❤️

Hegeklem

3 935 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page