top of page
  • Forfatterens bildeHege Paulsen

Ufrivillig barnløs på barnas dag 🇳🇴

Jeg har elsket 17.mai siden jeg var liten. Jeg var minst like spent på 17.mai-morgenen som på julaften, og jeg gledet meg til å pynte meg, gå i tog og spise så mye is jeg ville - det var moro fra morgen til kveld og jeg elsket det. Etter at jeg ble voksen har den barnlige begeistringen lagt seg litt, men det har fortsatt vært en høytidelig og fin dag som jeg alltid har sett frem til.Så ble jeg ufrivillig barnløs og 17.mai gikk fra å være en dag jeg så frem til og en fin dag til en dag jeg ikke lenger gleder meg til og en litt lei dag. Nasjonaldagen aka barnas dag er kanskje den dagen jeg som ufrivillig barnløs føler meg mest utenfor.


Kontrasten mellom vår dag uten barn og andres dag med barn oppleves som veldig veldig stor. Vår 17.mai-morgen er helt annerledes enn for de som har barn, vi skal ingen steder og har all verdens tid, mens alle vennene våre har en travel morgen og en lang dag foran seg og fullt program med barnetog og aktiviteter på skolene. Og sosiale medier kryr av bilder med søte barn i fine klær, pølser og is og norske flagg. Det føles litt som om vår 17.mai ikke begynner før på kvelden når alle er hjemme igjen og vi møtes for grilling og kos.

Det blir så tydelig hva som mangler hos oss, det er vanskelig å ignorere det og det er vanskelig å ikke føle seg utenfor.


Det er barnas dag og vi har ingen barn.

Det er vondt å føle seg utenfor.


Men! Heldigvis kan jeg velge. Ikke å ikke være ufrivillig barnløs (jeg gjør så godt jeg kan for å ikke være det) og ikke å ikke ha en nasjonaldag (det vil jeg jo absolutt ikke velge bort, tenk så heldig jeg er som bor i et fritt land, klart det skal feires), men jeg kan velge hvordan min 17.mai skal være nå som jeg ikke har barn. Så i år som i fjor blir bunaden hengende og jeg tar med meg kjæresten på en liten weekendtur til Sverige. Vi rømmer rett og slett landet, neida.. joda🙈


I stedet for å sitte hjemme og deppe, reiser vi i morgen til et spa hotell hvor vi skal spise god mat, kose oss i bassengene, gå tur, lese bok og bare nyte fin og viktig kvalitetstid med hverandre. Jeg er sikker på at vi vil få en veldig fin 17.mai selv om vi ikke kommer til å feire dagen på tradisjonelt vis, og hvem vet, kanskje er det noen foreldre som leser dette og som gjerne skulle ha byttet ut en hektisk morgen, masse mennesker og full fart hele dagen med en tur i spa, litt alenetid og en romantisk middag for to?😘


Så!

Kjære deg som heller ikke har barn på barnas dag! Gjør det du har lyst til i morgen, om det er å gå lang tur i skogen og tilbringe dagen i nydelig norsk natur, dra på hyttetur, ha serie-maraton hjemme i stua, dra på spa hotell, feire på tradisjonelt vis eller hva det måtte være. Du er fri til å gjøre som du vil, så lag deg en fin 17.mai akkurat sånn som DU vil ha den.


Sender en varm klem til alle dere som også kjenner litt ekstra på barnløsheten på barnas dag❤️ Vit at du ikke er alene!


Jeg håper din 17.mai blir god!


Klem Hege♡

1 231 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page