top of page
  • Forfatterens bildeHege Paulsen

Reisen vår videre, del 3 - behandling for å bedre sædkvaliteten 🚹

I del 1 og del 2 av innleggene om reisen vår videre har jeg fortalt om beslutningen vår om å avslutte prøverørsbehandlingen i St.Petersburg og fortsette på reisen vår med videre behandling hos klinikken Serum IVF i Athen, Hellas.

Hvis du ikke har lest disse innleggene, finner du de her: del 1 og del 2.A4 arket som endret alt.

La meg spole tilbake til våren 2014.

Vi har forsøkt å bli gravide i 9 mnd. og utålmodig som jeg er bestiller jeg en time til oss hos Frøyaklinikken for å høre om vi kan få noen råd og tips til noe jeg og vi kan gjøre for å lettere bli gravide. I tillegg til å snakke om kosthold, tilskudd og andre generelle råd for god fertilitet, anbefaler Anette at Glenn tar en sædprøve bare for å se at alt er i orden hos han. Prøven tas kort tid etterpå og jeg husker da Glenn fortalte meg om resultatet som om det var i går. Jeg kom hjem, gikk inn på gjesterommet og der satt han ved pulten med et ark foran seg - resultatet på prøven. Han sa svaret hadde kommet og jeg kunne se at han så nedslått ut. Han gav meg papiret i det han sa: "Det er ikke bra."


Jeg trodde først at han tullet, men da jeg så på arket og tallene for normalområdet og at noen av tallene for prøven til Glenn ikke samsvarte, skjønte jeg at det var sant. Men jeg kunne ikke forstå det likevel. At kjæresten min, den barskeste, sprekeste og sunneste jeg vet om skulle ha redusert sædkvalitet - jeg fikk det bare ikke til å stemme.

Det gjorde ikke han heller.


Men det stemte, og dette A4 arket skulle vise seg å bli starten på en lang reise, en veldig lang reise som ennå ikke er over.Første forsøk på å bedre sædkvaliteten.

Kort tid etter vi fikk svaret på prøven startet Glenn på en behandling med sprøyter og medisiner, men denne behandlingen gav ikke særlig effekt og vi ble raskt anbefalt å søke prøverørsbehandling. Og det gjorde vi. Det tok et halvt års tid fra vi søkte til vi hadde første time hos Fertilitetsavdelingen ved Sykehuset i Telemark, Porsgrunn. Legen vi møtte der sa at sædprøven ikke var så aller verst og at han hadde tro på at vi hadde gode sjanser til å bli gravide.


Siden denne timen har det, som jeg skrev i del 2, vært lite fokus på sædkvaliteten og forsøk på å forbedre denne, både ved klinikken i Porsgrunn og i St.Petersburg. Vi har ikke fått noen svar på hvorfor sædkvaliteten er redusert. Alt fokus og all behandling har vært gitt til meg, og bare meg.


Men sånn er det ikke nå lenger.Behandling og nytt forsøk på å bedre sædkvaliteten.

I Skype-samtalen som Glenn og jeg hadde med Penny hos Serum IVF, anbefalte hun en 40 dagers antibiotikakur til Glenn. Redusert sædkvalitet kan i følge Penny skyldes en infeksjon, og i mange tilfeller ser de at sædkvaliteten blir normal eller tilnærmet normal etter en antibiotikakur. Vi ble enige om å forsøke dette og Penny sendte oss dagen etter en instruksjon for disse 40 behandlingsdagene, og Glenn tok kontakt med fastlegen sin for å få resept på antibiotikaen.


Han har også blitt anbefalt å ta vitaminer og andre tilskudd som skal hjelpe med å bedre sædkvaliteten. Så i tillegg til antibiotika tar han disse daglig:


✔️Punalpin Plus

✔️Magnesium

✔️Karnitin

✔️C-vitamin

✔️D-vitamin

✔️E-vitamin

✔️Arginin

✔️Q10 Gold

✔️Olivita omega 3

✔️ProbiotikaGlenn er godt igang med denne kuren og etter endt kur skal han ta en ny sædprøve for å se om behandlingen har fungert og forbedret sædkvaliteten. Og gjett om vi er spente!🤞🏻Planen nå og videre for oss.

Nå er det altså bare Glenn som får behandling (veldig uvant og ganske så deilig for meg å ha behandlingsfri), og under kuren og etterpå skal vi prøve å bli gravide på naturlig vis. Så da vet dere det, haha! Og jeg har fått en vennlig, men bestemt beskjed av Penny om å ikke telle syklusdager og ta eggløsningstester. Hun er veldig opptatt av at vi bare skal være kjærester nå, ha det fint sammen og fylle på med JOY, HAPPINESS & LOVE ❤️

Har du hørt noe så fint?


Hvis vi ikke har lykkes på egenhånd når september kommer er planen at vi reiser ned til Athen for en 2 dagers konsultasjon med undersøkelser og ny hysteroskopi der slik at de kan gjøre en ny vurdering av hvilken behandling vi bør prøve da. Vi håper selvfølgelig at vi ikke trenger å reise dit, men at vi er heldige og blir gravide uten mer hjelp og behandling. Det hadde vært så fantastisk at jeg nesten ikke tør å tenke på det engang..


Vi går en spennende høst i møte og for første gang på flere år kjenner vi at vi slapper av med prøvingen

Vi er ved godt mot og nå skal vi bare nyte sommeren og ferietid så godt vi kan med å sette prøve-stresset litt på pause og tro på at det er VÅR tur nå!


🍀🤞🏻❤️🤞🏻🍀Mer om redusert sædkvalitet og antibiotikakur for bedre sædkvalitet.

Tidligere i juli kom det ut en flott, men trist artikkel på nrk.no som heter "En sæd historie" (les den her), om at menns sædkvalitet har falt med mellom 50 og 60 prosent (❗️) de siste 40 årene, og forskerne vet ikke med sikkerhet hvorfor. Men da skjønner man i hvert fall at det ikke er rart at 1 av 6 par sliter med å bli gravide på naturlig vis! Veldig trist statistikk dette.

Anbefaler deg veldig å lese artikkelen, den er lettlest, informativ og viktig for å forstå hvorfor fler og fler må i behandling for å bli foreldre.


For deg som ønsker å vite mer om behandlingen Glenn får nå og å lese andres erfaringer med fertilitetsbehandling hos Serum IVF, legger jeg ved to lenker til artikler om to norske par som vært i behandling der.


🍀 Christine og Christians historie kan du lese her

🍀 Suzann og Carl-Johans historie kan du lese herSånn! Nå har du fått en grundig oppdatering på hvor vi er i prøvingen i disse 3 delene av Reisen vår videre -blogginnleggene.


Tusen tusen takk for at du har lest alle disse innleggene og engasjert deg med hjerter, liker, kommentarer og meldinger! Jeg er så innmari glad og takknemlig for det, og jeg skal hilse fra Glenn å si at: "det er veldig veldig hyggelig å lese alle tilbakemeldingene, jeg blir rørt og setter stor pris på alle som heier på oss!"


Hjertelig TAKK for at du er her❤️

Jeg håper du vil følge oss videre på reisen vår!Hegeklem♡


1 363 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page