top of page
  • Forfatterens bildeHege Paulsen

Min ivf-uke og siste medisinrunde før innsett💊

På torsdag var det akkurat 2 uker til vi reiser til St.Petersburg for innsett og det merkes at det begynner å nærme seg. Kalenderen fyller seg opp med behandlings-avtaler, det går daglig mailer frem og tilbake til klinikken i Russland, det henger post it lapper her og der med ting jeg må få gjort, medisiner ligger på kjøkkenet og på badet og alarmen på telefonen varsler flere ganger per dag om medisinene jeg må huske å ta.


Ja, det føles som en fulltidsjobb. Og jeg har ikke fri selv om det er helg.


Sånn så min ivf-uke ut:


Mandag🧘🏼‍♀️

Yoga for fertilitet. Min absolutte favoritt av forberedelsene til innsett! Disse yogatimene hver mandag blir bare mer og mer hellige for meg. Det er en nydelig måte å starte en ny uke på, mykt og rolig, og det er så fint å være i et rom fylt av flotte jenter som er på samme reise som meg - det gir en helt egen stemning og jeg føler meg mindre alene i dette. Og vår fantastiske instruktør, Linda leder oss gjennom timen med varme, omsorg og oppmuntrende ord. Gleder meg allerede til mandag!


Tirsdag‍💉 Ultralyd nr.2 og blodprøve. Opp i stolen igjen for å sjekke livmorslimhinne, evt. cyster og eggposer. Legen finner en cyste og jeg blir urolig for at denne er i veien for egginnsettet, og jeg venter spent på svar fra klinikken om jeg kan fortsette på behandlingsplanen. Sent på kvelden får jeg svar fra klinikken om at dette nok er den eggposen som ble oppdaget på ultralyd nr.1 og at den ikke har noe å si for behandlingen videre dersom den ikke produserer progesteron (kvinnelig kjønnshormon). Det gjør de visst ikke i 80% av tilfellene.

"Let's wait for your progesterone test result!", skriver legen.


Jeg går til Fürst i sentrum for å ta blodprøven som skal sjekke for progesteron. Jeg venter hele dagen og dagen etter på en sms som skal fortelle meg at blodprøvesvaret er klart, men jeg får den ikke.


Vente, vente, vente.


Onsdag💊

Oppstart med medisiner. Etter noen dager uten medisiner, så er det på'n igjen med det som heter Embryo Transfer Cycle, og nå skal jeg gå på medisiner i flere uker. Jeg starter opp med følgende medisiner før jeg skal trappe opp med flere kommende uke:


・kvinnelige kjønnshormoner for å få livmorslimhinnen til å vokse (tabletter og plaster)

・blodfortynnende for å redusere blodpropprisikoen ved hormonbehandling (sprøyte)

・E-vitamin som hjelper livmorslimhinnen å vokse


Torsdag📍

Akupunktur og soneterapi. Jeg har time hos Frøyaklinikken og jeg ser frem til å møte Anette som har fulgt meg på denne reisen i flere år. Jeg oppdaterer henne på de siste undersøkelsene og hun veileder meg videre og svarer på alle spørsmål jeg har. Hun kjenner meg godt nå og vet akkurat hva jeg trenger for å kjenne meg trygg og håpefull. Jeg går derfra med gode råd, varme og myke føtter og korte nåler i ørene som skal sitte der til de faller ut av seg selv. Alt for å støtte meg og livmoren min på veien til graviditet.


Fredag🤞🏻

Blodprøveresultat og mer venting. Jeg har fortsatt ikke fått blodprøveresultatene på sms og går inn og sjekker på nett, og der ligger de. Jeg sender svaret til klinikken og de skriver at progesteron nivået er lavt og som det skal være, at det som sannsynligvis er en cyste ikke produserer progesteron og at behandlingen fortsetter som planlagt. Puh! Takk og lov!


Vi venter fortsatt med å bestille flybilletter og booke hotell i og med at ikke alt har gått etter planen denne gangen, og vi vet ikke sikkert om vi får reist som planlagt før etter den siste ultralyden før vi drar. Og akkurat det blir jeg litt stressa av.


Mer venting..


This is ivf!


904 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page