top of page
  • Forfatterens bildeHege Paulsen

It's beginning to look alot like et nytt forsøk❣️

Det føles som en evighet siden vi var i St.Petersburg i slutten av februar i år og satte inn 2 embryoer, og det har siden vi var i Athen til utredning i slutten av oktober føltes som en liten evighet til januar 2020 og nytt forsøk. Jeg har vært så opptatt med å komme meg gjennom desember og å legge til rette for at julen blir så god som mulig at jeg nesten ikke har tenkt lenger enn det, men i dag er det jo akkurat to uker til 1.januar og det går opp for meg at det plutselig blir full fart på prøverørsfronten igjen.


Og jeg vet ikke om jeg er helt klar for det..


Den ene siden av meg vil bare hoppe over resten av desember og sette i gang i januar, men den andre siden av meg vil bare forskyve januar litt og litt lenger unna. Jeg er innmari utålmodig og superklar for å gjøre et nytt forsøk NÅ og samtidig blir jeg sliten bare av tanken på det kjøret som jeg vet venter meg om bare to små uker. Det er stille før stormen nå, men allerede begynner jeg så vidt å merke den så velkjente berg- og dalbanen som prøverørsbehandling er - vil/vil ikke, håpefull/tvilende, energisk/sliten, motivert/lei, klar/ikke klar, orker ikke mer/vil ikke gi opp osv. osv. #thisisivf, ikke sant?


Jeg er allerede så smått i gang med forberedelsene og nå går det daglig mailer frem og tilbake med Serum klinikken i Athen. Vi har blant annet fått dokumenter som signeres og returneres, og et av dokumentene (Statutory Declaration) må signeres hos byfogdembete fordi Glenn og jeg ikke er gift. Dette er nytt for oss, vi måtte ikke ha et dokument som dette da vi var i behandling i St.Petersburg, men det er andre regler for dette i Hellas, så dette må vi ha i orden før vi reiser dit for behandling.Glenn skal ta blodprøver hos fastlegen i morgen. Dette er standard prøver som vi begge må ta hver 6 mnd i forbindelse med prøverørsbehandlingen (HIV I/ II – Anti-HCV (Hep C) - Hepatitt B Antigen og Syfilis). Disse prøvene ble tatt av meg da jeg var til hysteroskopi der i senhøstes, så jeg trenger ikke nye prøver før i april evt.


Jeg har fått anbefalinger fra Penny om hvilke tilskudd jeg bør ta nå for bedre eggkvalitet. Jeg burde vel strengt tatt begynt på disse for et par måneder siden, men jeg har tatt flere tilskudd (og noen av de som Penny anbefaler også) som jeg har blitt anbefalt i lengre tid, så de har sikkert gjort nytte de også. Men nå blir det altså noen endringer frem til egguttak i januar.


Jeg mailer frem og tilbake med Penny og får instrukser om hva som skjer videre når neste syklus starter. Ultralyder skal tas, jeg får stimuleringsprotokollen og starter så opp med medisiner for å stimulere til egguttak. Jeg har ikke gjort egguttak siden november 2017, så jeg spent på hvordan det blir å gå på alle disse hormonene igjen og ikke minst hvor mange egg det blir og kvaliteten på de.Mer enn dette vet jeg ikke per nå. Jeg vet ikke hva planen er mer enn at det blir stimulering, egguthenting og innsett en gang i januar hvis alt går etter planen, og jeg vet ikke når vi reiser til Athen. Men døren i kjøleskapet er full av medisiner og i skuffen under sengen er det en hel bærepose med tabletter som vi kjøpte med oss hjem da vi var til utredningen i senhøstes, så alt er klart til behandlingsstart. Så da gjenstår det vel bare at jeg blir helt klar også. Jeg gjør nok det når det nærmer seg, for jeg vil jo veldig gjerne komme i gang også.


Endelig skal vi gjøre et nytt forsøk! Måtte 2020 bli året da jeg får oppleve å bli mamma🤞🏻Ta vare❤️ Hegeklem

583 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page