top of page
  • Forfatterens bildeHege Paulsen

Hvordan gjøre sommeren som ufrivillig barnløs så god som mulig☀️

Juli er godt igang og mange har allerede gått ut i ferie. Jeg jobber én uke til og så er det endelig sommerferie på meg også. Jeg gleder meg og ser frem til fridager, sol og varme og den deilige feriefølelsen. Samtidig er det en liten del av meg som synes det er trist med nok en sommer uten barn. For alle ferier og merkedager blir ofte en påminnelse om tilværelsen min som ufrivillig barnløs. Jeg tenkte jo i fjor at neste sommer blir annerledes, da er jeg enten gravid eller nybakt mamma og så kommer neste sommer og her er jeg, fortsatt ufrivillig barnløs..


Men sommerferie blir det jo likevel og en god ferie for meg er å ha litt planer, men også å ha dager uten program slik at vi kan ta dagene som de kommer og gjøre det vi har lyst til litt etter været og humøret.


Sommerferien vår i år består av dette:

🌻Besøke vennepar

🌻Telttur og festival i Lofoten

🌻Besøke familie til havs og til fjells 🌻Dager hjemme i Oslo som vi tar litt som de kommer


Litt av hvert altså og en god blanding av spikrede og løse planer. Jeg er opptatt av at det skal bli en fin sommerferie uansett barn eller ikke, og jeg håper du også vil gjøre din ferie så god som mulig. Jeg synes det er lettere å få til når jeg har noen punkter å gå etter.

Så her følger noen tips for en god sommer og ferie:


☀️ta ansvar for en god ferie for deg.

Kjenn etter og tenk igjennom hva du har lyst til og vil bruke ferien din til, og forsøk så godt du kan å legge tilrette for at ferien blir slik som du vil ha den. Det er fort gjort å bli en del av andres ferieplaner og forventninger, så vær oppmerksom på alt det du føler du "må" gjøre og være med på og finn ut om du faktisk må gjøre og være med på alt det. Sortere og sørg for at ferien mest av alt består av det du VIL og har LYST til.


☀️avklar forventninger.

Nå som du vet hva DU vil i ferien din kan det være lurt å fortelle dine ønsker og forventninger til kjæresten din og de andre rundt deg, og motsatt. Når dere har avklart hvordan dere ønsker at ferien skal være er det større sjanse for at det blir en fin ferie for dere alle. Bestem gjerne litt hver, det kan være morsomt og berikende å bli med på noe du i utgangspunktet ikke var så gira på, og nå har du også en gylden sjanse til å ta med deg kjæresten din på noe du har hatt lyst til en stund.


☀️balansere tiden din med andre og alene, og kjenn etter hvem du vil tilbringe ferien med. Tilbring tid med de som er gode for deg å være sammen med. Kanskje er det vanskelig for deg å tilbringe mye tid med andres barn akkurat nå, så tillat deg å ta hensyn til deg og å gjøre det som passer best for deg når det kommer til hvem du tilbringer ferien din med. Sørg for alenetid også. Sommer og ferie kan for mange bety mye folk og mange aktiviteter fra morgen til kveld. Trekk deg litt tilbake når du kjenner at du trenger det, gå i et annet rom og les, sov eller bare hvile litt, eller gå deg en tur alene.


☀️fri fra sosiale medier.

Bestem deg for timer, dager eller uker om du vil uten sosiale medier. Det er så fort gjort å bli sittende å scrolle på telefonen helt uten mål og mening og vips så har det gått 2,5 time uten at du merket det. Noen som kjenner seg igjen? Det gjør i hvert fall jeg.

Kanskje har du som jeg ventet lenge på sommeren og da er det om å gjøre å nyte den så mye som mulig og ikke bli sittende store deler av ferien foran en skjerm. Jeg logget meg ut av alle sosiale medier julen for et par år siden og det var veldig deilig å ikke skulle sjekke telefonen hele tiden og bare være helt til stede i det jeg gjorde og med de jeg var sammen med. Anbefales!


☀️sørg for å sove masse, hvile og roe ned tempoet.

Det er ubeskrivelig krevende, slitsomt, vondt og til tider en utmattende kamp å være ufrivillig barnløs og i prøverørsbehandling. Nettopp derfor er det ekstra viktig for deg og meg å hvile, sove og roe ned tempoet når det er ferie og behandlingspause. Kanskje kan det være lurt å ikke ha så mye program denne sommeren, slik at du kan lade opp, få overskudd og ha en god ro før ny behandlingsrunde og nytt forsøk til høsten. Tillat deg å hvile og gi deg selv den roen kroppen din lengter etter og trenger.


☀️kyss og klem på kjæresten din og vær nær.

Ferietid er en fin mulighet til å roe ned sammen og komme nærmere hverandre igjen uten hverdagens stress og kjas. Bestem dere for å ha en halv dag, eller en hel dag eller kanskje flere dager hvor dere ikke snakker om prøvingen i det hele tatt. Det kan være lurt å ta en pause fra prøversørsprat, behandlingsprat og alt det der, og bare være kjærester - dere to❤️


☀️ta "pause" fra prøvingen.

Hvis du og dere har #prøverørspause i sommer, forsøk å ta helt pause fra prøvingen. Selv om man har behandlingspause er det vanskelig å ta ferie fra prøvingen, følelsene, savnet og lengselen etter barn, men forsøk likevel å legge prøvingen litt på hylla og ta en pause fra det. Gi deg selv pusterom og muligheten til å være her og nå. Hvis du er som meg, lever du mye i fremtiden og har mange tanker og følelser knyttet til nye forsøk og drømmen om å bli mamma en eller annen gang der fremme. Sommer og ferietid er en fin mulighet til å øve på å være mer tilstede nå. Men hvordan gjør man egentlig det?

Bruk sansene dine! Legg merke til lukten av saltvann, se blomstene og naturen som er frodig og vakker på denne tiden, legg merke til hvordan isen smaker, hør måkene skrike og fuglene kvitre, kjenn varme svaberg under føttene og det kalde vannet som svøper kroppen din når du tar deg et bad. Legg merke til de små øyeblikkene og alle gledene som er rundt deg til enhver tid. Alt dette gjør godt for kropp og sjel, og vil gjøre sommeren din god!Jeg vil følge denne listen i sommer og jeg håper at du også fikk noen gode tips med deg her. Og du, én ting til!


Bestem deg for å gjøre denne sommeren og ferien så god som mulig selv uten barn, kanskje er dette den siste som ufrivillig barnløs!

🍀☀️🌸💦🍉💛Hvordan ser din sommer ut, har du noen ferieplaner? Del gjerne i kommentarfeltet, jeg vil gjerne lese om dine sommerplaner eller ikke-sommerplaner!


Ha en nydelig sommerhelg og god ferie til deg som er igang med den!Hegeklem♡234 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

ความคิดเห็น


bottom of page