top of page
  • Forfatterens bildeHege Paulsen

Hei 2020 og nytt forsøk ✨

Godt nytt år og godt nytt tiår, kjære deg!

Jeg håper juledagene dine var gode og at de var fylt med alt det som gjør deg godt, og at du er klar for lysere dager og et helt nytt og blankt år. Hvis ikke julen din var så god som du hadde ønsket deg har du nå god tid til å tenke på hvordan du ønsker at neste jul skal bli, og kanskje vil du finne på noe helt annet julen 2020? Det kan du begynne å planlegge allerede nå og evt. spare til nå om du f.eks. ønsker å reise bort og ha en annerledes jul. Jeg har feiret jul i varmere og eksotiske strøk flere ganger og storkost meg hver eneste gang, så det kan virkelig anbefales og jeg lover at alt som har med jul å gjøre vil føles veldig veldig fjernt..


Men! NÅ får det være nok om jul for denne gang!


Her hos meg ble den slappe feriestemningen brått avbrutt i romjulen da syklusen min startet og samme dagen måtte jeg hive meg rundt og gjøre den første ultralyden. Alt så fint ut, ingen cyster å se og det var flere eggposer på hver side, og to dager etterpå begynte jeg på diverse medisiner for å stimulere til egguttak. Det er over to år siden sist jeg gjorde egguttak, så jeg har vært spent på hvordan kroppen ville reagere på stimuleringen, og i tillegg ble jeg satt på Puregon og kun denne, en medisin jeg aldri har brukt før, så jeg var litt ekstra spent på hvordan dette ville bli. Så langt har dette vært den mest behagelige eggstimuleringen jeg har gjort noen gang og jeg har til nå gjort 6 eggstimuleringer og har litt erfaring med dette. Denne stimuleringen gjøres i naturlig syklus og det er kort protokoll, så det betyr ingen nedregulering og ingen "overgangsalder, og alt føles så skånsomt ut og så naturlig ut som det får blitt. Og bortsett fra at jeg er litt stinn i magen, føler jeg meg bra og det er SÅ deilig.


I går var jeg til ultralyd nr.2 og eggposene hadde vokst raskt i følge gynekologen, så da ble jeg satt på medisinen Cetrotide for å regulere stimuleringen. Det blir litt prøverrørsbehandling-nerdete dette med medisinene, men kanskje interessant likevel for dere som selv er i behandling🤓

Penny hos klinikken vår skrev til meg etter ultralyden i går;

"Your stimulation progresses nicely, dear."

Det er mange store og mange små milepæler på denne reisen og i hvert eneste forsøk, og at stimuleringen går fint er en av de små milepælene som gir en liten opptur og indre ro som gjør godt.


Ultralyd nr.3 og den siste før avreise til Athen skjer i morgen formiddag. Da får vi svar på om alt er i rute til egguttak, og i så fall reiser vi til Athen allerede tirsdag. Planen er å bli i Athen i 6 dager for egguttak på onsdag og så innsett noen dager etter, avhengig av hvordan befruktningen og utviklingen av egget går videre. Går alt bra blir det ferskt forsøk denne gangen og det har vi ikke hatt siden vi var hos klinikken i Porsgrunn for flere år siden. Så dette blir nesten litt nytt igjen. Mitt 7. egguttak og vårt 11. innsett - herlighet FOR noen spennende dager vi har i vente nå!Akkurat nå føler jeg meg veldig rolig. Litt uvant rolig. Kanskje er det fordi behandlingen er annerledes og jeg nå får helt nye medisiner, kanskje er det fordi jeg skal til Athen hvor det er sol og varme og alt er litt enklere, kanskje er det fordi at selv om eggene mine snart er 41 år så har jeg flere eggposer på hver side og jeg har fortsatt tror på de, kanskje er det fordi forventninger er byttet ut med håp, kanskje er det fordi jeg har gjort dette mange ganger før og vet hva som venter meg, kanskje er det fordi jeg har hatt en lang prøverørspause og er klar for et nytt forsøk eller kanskje er det fordi det endelig er VÅR tur til å lykkes nå. Jeg vet ikke, men jeg håper bare at denne roen vil vedvare i dagene og ukene fremover. Jeg skal i hvert fall ta i bruk alle verktøyene jeg har for å komme meg godt gjennom vårt 11. forsøk.


Jeg er SÅ spent på hva 2020 vil bringe og det føles veldig bra å starte det nye året med et nytt forsøk, det har vært en lang lang pause og det er godt å være i gang igjen. Det er ingenting annet jeg ønsker meg mer enn å få gode embryoer og en positiv graviditetstest, og at alt skal gå bra hele veien slik at jeg endelig kan få kalle meg mamma og få den lille familien jeg ønsker meg så veldig❤️


Måtte 2020 bli året som oppfyller min, din og alle andre ufrivillig barnløses største drøm🤞🏻

Jeg er så innmari klar for et fantastisk 2020! Er du?Ta vare i lengtetiden og husk at du IKKE er alene❤️

Hegeklem

933 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bình luận


bottom of page