top of page
  • Forfatterens bildeHege Paulsen

Høstens fineste dag - Lengtetid-dagen❤️

Det er flere måneder siden og det begynte med et ønske, et ønske om en dag bare for oss som er ufrivillig barnløse, en dag uten fokus på medisiner og behandlinger, men på det som støtter, hjelper og inspirerer i en prøverørbehandlingsprosess. En dag som jeg selv ønsket meg og kjente at jeg trengte. Det er mer enn nok forumer å lese og seminarer osv. å gå på for å lære mer om ulike fertilitetsbehandlinger, men en dag med masse påfyll hadde jeg ikke sett noe sted, så da bestemte jeg meg for å lage den dagen jeg ønsket meg selv. Med god hjelp av fantastiske jenter som ville bidra og de flotteste jentene som ville delta, ble denne dagen akkurat så fin som jeg håpet på. Nei, forresten. Den ble enda finere!


I et yogarom i Oslo sentrum møttes vi lørdag morgen og inn døren kom 14 herlige jenter fra flere kanter av landet, ukjente for hverandre, men med noe viktig og sårbart tilfelles. Det er noe spesielt med å møte folk du aldri har sett før, men som du vet også er ufrivillig barnløse, det er som om vi vet masse om hverandre uten å ha snakket sammen før. Det er en veldig var og fin følelse.Vi startet dagen med en yogatime med Linda fra Yoga for fertilitet. En varm og myk time hvor vi alle hadde øynene lukket mesteparten av tiden. Her var det ikke om å gjøre å få til øvelsene perfekt eller strekke lengst, her var fokuset vendt innover i seg selv, til pusten og til en større aksept. Med Lindas myke stemme og rolige musikk lot vi oss lede gjennom en deilig time som gikk altfor fort, og det var varme smil om munnen hos alle sammen da vi reiste oss langsomt opp av mattene for å fortsette dagen.


I pausen som fulgte koste vi oss med kaffe, varm urtete og supergode nøtter og tørket frukt som var sponset av Røtter, min favorittbutikk 🌱Skulle tro det var en gjeng med jenter som hadde kjent hverandre lenge, for praten gikk lett og smilene var mange. Jeg hadde lagt inn gode pauser i programmet denne dagen og det er jeg så glad for. Det gjør så godt å være med andre i samme situasjon og slippe å forklare og bare møte en forståelse som bare de som er ufrivillig barnløse selv kan ha. At jeg var litt redd for at pausene kunne bli litt for lange denne dagen kunne jeg virkelig spart meg for, vi skulle jo hatt enda mer tid til rådighet.


Etter pausen var det Anette fra Frøyaklinikken sin tur til å snakke om behandling i tillegg til prøverørsbehandling og vitaminer og tilskudd, rett og slett alt som kan støtte kroppen til å bli gravid. Alle satt med hver sin notatbok og penn og noterte supre tips og råd fra Anette som har 18 års erfaring i å jobbe med ufrivillig barnløse. Anette har en unik og varm måte å gi gode råd på uten å skape mer stress og følelsen av å "måtte gjøre 1000 ting for å bli gravid". Og akkurat dette er så viktig, for vi er jo stressa nok fra før..


Så hadde plutselig halve dagen gått og det var tid for lunsj. På døren fikk vi servert den diggeste salaten og friskeste smoothien fra Oslo Raw. Fargerik, næringsrik og nydelig lunsj. Det var SÅ hyggelig at Glenn kom og at Linda og Anette ble igjen og spiste lunsj med oss også. Vi var flere som benyttet oss av sjansen til å stille spørsmål til de - veldig luksus!Da lunsjen, som også gikk altfor fort, var over var det egentlig Linn fra Sprudlende Sunn sin tur til å snakke om hormoner i balanse, stabilt blodsukker og hvordan få mest mulig næring fra maten vi spiser. Men samme morgen fikk jeg melding av Linn som hadde blitt syk og var så innmari lei seg for at hun ikke fikk kommet, hun som hadde gledet seg så. Sykdom er sånt som skjer og lite å få gjort med, og etter at jeg hadde tenkt noen runder på mulige løsninger, så sendte jeg en melding til Anette om hun hadde tid og anledning til å steppe inn for Linn. Fabelaktig som Anette er, så svarte hun ja. Så etter lunsj fortsatte Anette å snakke om stabilt blodsukker, god tarmhelse og ulike fertilitetsutfordringer. Vi fikk fortsette å stille spørsmål og lære av Anette, og det var godt å få noen anbefalinger om hva vi selv kan gjøre for å bedre fertiliteten i alt dette som vi egentlig har veldig liten kontroll over.Etter en pause igjen som ble kort (det er jammen ikke lett å avslutte når innholdet er så bra), så var det min tur til å snakke om gode måter å ta vare på seg selv i lengtetiden. Det er utrolig meningsfullt for meg å kunne bruke faget mitt som terapeut og min egen erfaring som ufrivillig barnløs til å støtte, hjelpe og inspirere andre til å ta vare på seg selv i lengtetiden og ha noen gode verktøy til det. Det er mange måter å gjøre det på, men denne gangen valgte jeg å fokusere på disse:

❤️ Roe nervesystemet

❤️ Mer selvmedfølelse

❤️ Dempe bekymringer

❤️ Fylle på med alt som er godt

❤️ Mantra: Det kommer til å gå bra! Alt vil bli bra!


Og vips så var dagen over. Den gikk virkelig altfor fort og jeg skulle så gjerne hatt mer tid til å snakke med og bli bedre kjent med alle. FOR en gjeng altså! Flotte, sterke og nydelige jenter. Og ikke minst modige! Det er mange vonde og skamfulle følelser knyttet til det å være ufrivillig barnløs og nettopp derfor er det modig å komme til en dag som denne. Det er modig å risikere å møte noen kjente, det er modig å møte opp til en hel dag med et veldig sårt tema med helt ukjente mennesker, det er modig å sette av tid og gi seg selv en hel dag med påfyll hvor alt er knyttet til ufrivillig barnløshet. Det er skikkelig modig og dere som kom er skikkelig modige, alle sammen. Og jeg er så innmari takknemlig for hver og en som kom. Hvis dere ikke hadde kommet, så hadde det jo ikke blitt noen Lengtetid-dag. Så, tusen tusen takk, fantastiske dere❤️


Tusen tusen takk også til fineste Linda og fineste Anette som kom og laget en så fin dag for oss med masse nyttig og godt innhold. Det hadde jo heller ikke blitt noen Lengtetid-dag uten dere. Tusen tusen takk også til Linn som laget et flott hefte til oss med masse bra informasjon og med et "plaster på såret" fordi hun ikke kunne komme. Tusen takk til Røtter (og Anette som ordnet) for sponsing av deilige nøtter og tørket frukt og te. Og ikke minst, tusen tusen takk til Glenn, superassistenten. Glenn hadde i utgangspunktet ingen oppgaver denne dagen, men han fartet til og fra, handlet inn ting jeg hadde glemt, sørget for at det alltid var kaffe og te fremme, serverte lunsj, ryddet og bar og var en viktig del av at dagen ble så bra som den ble. Uten deg hadde det meste blitt mye mer stress og kaos, så tusen takk for at du "tok i et tak" som du alltid sier, og er klippen min❤️Lengtetid-dagen ble veldig veldig fin og jeg er så glad for at det ikke bare er jeg som synes det. Her er noen av tilbakemeldingene fra de som var med også:


"Tusen takk for en fantastisk dag, og at du tok initiativ til å arrangere Lengtetid-dagen"

♥️

"Jeg vil bare takke deg av heeeele mitt hjerte for en fantastisk Lengtetid-dag!

Det er så fint med påfyll og inspirasjon. Tusen tusen takk"

♥️

"Takk for en utrolig fin dag med masse godt påfyll"

♥️

"Tusen takk til deg for at du lager til en så fantastisk fin dag for oss. Det var så masse nyttig innhold som jeg tar med meg videre på denne reisen"

♥️

"Takk for en fantastisk dag!"

♥️

"Tusen takk for en helt super dag, koste meg masse!

Takk for at du tok initiativ til å arrangere"

♥️

"Tusen takk for en nydelig dag"

♥️Flere som ikke hadde anledning til å bli med på lørdag har spurt om det blir en ny Lengtetid-dag, og flere av de som var med ønsket seg en Lengtetid-dag til hvor også kjæresten er med. Så da må det kanskje bli en ny Lengtetid-dag da!


Kunne du tenke deg å være med?

Send meg gjerne en mail til: hei@lengtetid.no, så setter jeg deg opp på listen min og gir deg informasjon først om en ny Lengtetid-dag.


Tusen takk igjen til alle som bidro og var med på lørdag - hjertelig takk for samværet, omsorgen, varmen, smilene, godheten og påfyllet, og for høstens fineste dag🙏🏻Ta vare i lengtetiden❤️

Hegeklem


452 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page