top of page
  • Forfatterens bildeHege Paulsen

God jul, kjære du 🌟

Dette er det 4. og siste adventsblogginnlegget, og har du fortsatt ikke lest de 3 første adventsinnleggene finner du de her, her og her.


I dag er det kun 2 dager igjen til julaften og jeg håper at freden og roen har begynt å senke seg i deg. Kanskje har du fri i morgen og tatt juleferie allerede?


Det har jeg! Vi startet juleferien allerede torsdag kveld og har hatt noen skikkelig fine dager på hytta til søsteren min på fjellet - heldige oss! Selv om jeg kjenner at hverdagsstresset slipper mer og mer, så kjenner jeg ikke på den helt store julestemningen. Rundt meg er det rødt og julepynt, vi ser julefilmer, drikker gløgg og spiser pepperkaker og går fine skiturer i fjellet hvor det er masse snø og et vakkert winter wonderland, men at det er julaften om 2 små dager har bare ikke gått opp for meg enda og julestemningen lar visst vente på seg. Kanskje er det like greit, tenker jeg. Kanskje jeg da slipper å kjenne så mye på den enorme kontrasten det er med alt som glitrer og stråler utenpå og rundt meg, og alt savnet og all lengselen inni meg. Men jeg er ikke så sikker på at jeg slipper unna. Jeg har mange nok julafteners erfaring nå som ufrivillig barnløs til å vite at jeg på et eller flere tidspunkt vil bli overveldet av tristhet og tomhet og kjenne på ønsket om at hele julen bare skal være over.

Er det sånn for deg også?


Dette vet du helt sikkert, men jeg vil så gjerne minne deg på det likevel.


Du er ikke alene hvis du gruer deg til jul!

Vi er MANGE som går rundt med en liten klump i halsen og et vondt punkt i brystet, og som kjenner på de samme triste følelsene. Og det er ikke bare ufrivillig barnløse som gruer seg til jul, det er MANGE som synes julen er vanskelig og av mange grunner. Så vi er mange som bare vil komme oss gjennom dagene og at hele julen bare skal være over.


Vi er MANGE og du er IKKE ALENE!

Og du, julen er faktisk snart over. Den varer heldigvis ikke helt til påske. Om noen dager er den og nyttårsaften over, og det er litt befriende å tenke på synes jeg, for jeg er ikke så glad i nyttårsaften lenger heller. Den har også blitt en kveld jeg bare vil skal være fort over. Den kommer hvert år som en gedigen påminnelse om ønsket mitt som jeg ikke fikk oppfylt dette året heller, og kl:24 skal jeg igjen stå tett inntil Glenn og se det tapre smilet hans og høre de oppmuntrende ordene hans, som jeg har hørt så mange nyttårsaftener før;

"Dette er året! Nå er det VÅR tur!" Å, SOM jeg ønsker at han får rett denne nyttårsaftenen🤞🏻


Det er altså snart over. For denne gang.

Og du og jeg og vi skal komme oss igjennom denne julen og nyttårsaftenen også.

Vi har kommet oss igjennom før og vi kommer oss igjennom dette også. Ikke sant?Og om du ikke orker tanken på jul og de samme vonde følelsene neste år, så er dette kanskje julen da du og kjæresten bestemmer dere for å rydde hjemme i kroker og kriker og selge unna ting på Finn og andre steder. Pengene setter dere inn på en sparekonto som dere fyller på gjennom hele året (det går med litt god planlegging og prioritering) og så reiser dere bort på ferie neste jul. Akkurat sånn gjorde vi det i fjor da vi reiste 2 uker til Thailand over julen. Vi solgte ting vi ikke lenger trengte og sparte månedlig på en egen reisesparekonto, og så reiste vi vekk fra alt julestresset og hadde en superdeilig ferie med tid til å være sammen og nyte strand, sol og varme. Det gjorde SÅ godt og det anbefales virkelig!


Kanskje kjenner du allerede nå at du har lyst til å finne på noe denne julen som ikke har noe med jul å gjøre i det hele tatt. Gjør det! Det finnes ingen regler for hvordan man skal tilbringe juledagene, det finnes en haug med tradisjoner og forventninger ja, men du kan fylle juledagene med det du vil. Så fyll på med alt det du vil og som gjør deg godt!


Jeg skal gjøre noe som jeg vil og som gjør meg godt denne julen og du har kanskje fått det med deg på story - jeg skal ta en sosiale medier-pause fra i morgen av, lille julaften, og til 1.nyttårsdag. Det skal bli deilig å ha en skjermpause og slippe å forholde meg til hele verden i noen dager, og være mer tilstede i meg selv og med de rundt meg. Bli med du også hvis du vil! Om du synes over 1 uke blir litt i meste laget, så kan du bestemme deg for en alternativ variant med færre dager, eller noen timer hver dag eller en annen versjon som passer deg bedre. Gi deg selv litt fri og kjenn hvor godt det er med litt JOMO (joy of missing out). Og du går faktisk ikke glipp av så mye heller, det er i hvert fall min erfaring, jeg ble nesten skuffet da jeg logget meg på igjen 1.nyttårsdag for 2 år siden da jeg også hadde en SoMe-pause. Det hadde jo skjedd så lite siden sist jeg var pålogget og jeg hadde jo egentlig ikke gått glipp av noe 🤷🏼‍♀️


Jeg kommer til å ha en liten pause borte fra Instagram, Facebook og bloggen, men jeg kommer ikke til å glemme DEG som fortsatt er ufrivillig barnløs og går inn i enda en julefeiring uten ditt høyeste ønske oppfylt. Jeg kommer til å tenke masse på deg, og selv om du kanskje ikke føler det nå så vil jeg minne deg på at du er ER så kraftfull og så mye mer enn "bare" ufrivillig barnløs, og selv om du ikke bryr deg så mye om pakkene under treet eller synes julematen smaker så godt som den kan fordi alt liksom bare er dekket av et slør av lengsel og tristhet, så kommer du til å komme deg gjennom denne julen. Husk at du ikke er alene, vi er mange som vet hvordan du har det, og husk at det snart er over. Gi rom til deg selv og til følelsene dine, og ta ekstra godt vare på hjertet ditt. Og så håper jeg at du kjenner gjennom disse ordene og gjennom skjermen alle styrkeklemmene og alle de varme ønskene jeg sender deg❣️Jeg håper virkelig at disse 4 adventsinnleggene har gitt deg noe og at du har blitt inspirert til å gjøre det beste ut av julen, som kommer uansett. At du har funnet dine små julegleder og har hatt mer oppmerksomhet på de, og at du har tenkt på og kjent etter hva du trenger og ønsker for å ta vare på deg og ha en så god jul som mulig.


Jeg ønsker av hele mitt hjerte at du får gode juledager fylt med alt som gjør deg godt og med de som gjør deg godt❤️

Vi sees igjen her på bloggen i 2020✨ Det gleder jeg meg til!Ta vare i julen og lengtetiden, fineste du❤️

Mange lange og varme klemmer fra Hege

389 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page