top of page
  • Forfatterens bildeHege Paulsen

Finn de små julegledene 🌟

Det er andre søndag i advent og på tirsdag er det bare to uker til julaften. Desember er godt i gang og tiden går fort, og jeg må innrømme at jeg synes det er litt godt. Desember er ikke akkurat den letteste måneden å være ufrivillig barnløs i, den er faktisk den verste spør du meg, og da er det helt ok at tiden går litt fort. Og vi er mange som synes julen er litt ekstra sår, 89% av alle de som svarte på story forrige uke svarte at de absolutt synes at julen er en ekstra sårbar tid. På én måte er det vondt å vite vi er så mange som ikke gleder oss så veldig til jul, men på en annen måte er det en god trøst å vite at jeg ikke er alene om å ha det sånn. Det blir faktisk lettere for meg å leve med denne sårheten når jeg vet at jeg "deler" den med mange andre❤️


Jeg har tidligere skrevet om dette med å synes at julen er litt ekstra tung i dette innlegget.


Som jeg skrev i det første adventsinnlegget så blir det jul UANSETT og i stedet for å grave meg et hull og krype ned i det og bare vente på at det hele er over, har jeg i år bestemt meg for å gjøre det beste ut av adventstiden og jul. Det er så fort gjort å synes at alt er dritt og at hele julen blir en stor svart klump, men når jeg tenker meg om og leter litt så er jo ikke alt som har med jul og desember å gjøre BARE pyton.

Og det er jo egentlig et godt utgangspunkt og en mulighet til å gjøre det beste ut av det.


Vil du også være med på å gjøre det beste ut av julen?

Herlig, da må du lese videre!


Trikset er å gjøre gledene små, og med det mener jeg å se etter de små og enkle tingene som gir glede. Det trenger ikke være store, ekstravagante og dyre gleder, det kan være de små, tilgjengelige og gratis tingene som gir stor glede. Vi må bare lete etter de.

Og det er ikke så vanskelig. Sånn gjør du det:

STOPP her et lite minutt eller to, finn frem penn og papir eller notater på mobilen din og tenk på og let etter de tingene du liker med jul. Lag deg din egen liste med julegleder. Heng opp listen et sted der du ser den daglig, finn tid til de og skriv inn julegledene dine i kalenderen din. Da sørger du for at du gjør mer av det du liker i julen og som gjør deg godt, og du vil se at du har ting å glede deg til. Sånn kan du med enkle grep gjøre det beste ut av din jul.


Synes du det er vanskelig å komme igang med listen din?

Kanskje du kan finne litt inspirasjon i min liste?


Her er mine julegleder:

🌟 den tradisjonelle julefesten med fine venner, god mat og topp stemning

🌟 julefilmer (jeg elsker å se de samme hvert eneste år: Home Alone, Love Actually, The Holiday og Jul i Flåklypa)

🌟 julete og gløgg

🌟 duften av kongerøkelse og synet av englespill

🌟 risengrynsgrøt (eeeeelsker det og spiser gjerne mengder)

🌟 lange frokoster

🌟 fridager og sakte tid til å være sammen med en god blanding av planer og ingen planer

🌟 3 nøtter til Askepott på julaften (ingen julaften uten, selv ikke da jeg feiret jul i en jordhytte i Etiopia)

🌟 at solen "snur" og dagene blir lengre og lysere igjenJeg har jo faktisk en del ting jeg liker og gleder meg til i desember og julen og det har helt sikkert du også, så jeg vil på det varmeste oppfordre deg til å lage din egen liste med julegleder. Den trenger ikke å være lang og det er ikke om å gjøre å finne flest mulig ting til listen din, det viktigste er faktisk å oppdage at adventstiden og julen også har noe fint ved seg. For det finnes, vi må bare se etter det, ikke sant?


Kanskje liker du helt andre ting enn meg og kanskje har du noen faste tradisjoner du setter ekstra pris på. Skriv de ned. Men pass på at de tingene du skriver opp er de tingene du virkelig liker og virkelig VIL gjøre, og at det ikke er ting du tenker at du BURDE eller MÅ like og gjøre, de kan det faktisk være lurt å gjøre litt mindre av. Så på listen din skal det altså bare være de tingene du virkelig virkelig liker og som gir deg ekte glede. Det er viktig!

Husk at det er DIN liste og at det bare er du som vet hva som skal stå på den og hva som gir DEG ekte juleglede.


Jeg vil sette av tid i kalenderen til julefilm-kveld i armkroken til Glenn med gløgg og julegodis, ta meg tid til å se på englespill og lukte på kongerøkelse, lage hyggelige planer i romjulen og ha helt åpne dager sånn at jeg kan ta dagen som den kommer også, nyte frokostene litt ekstra og rigge meg til i sofaen hos svigerfar kl:11.00 på julaften til 3 nøtter til Askepott mens jeg minner meg på at solen har "snudd" og dagene allerede er bittelitt lengre og lysere. Dette blir fint!


Jeg skal rett og slett prøve å ha litt mer oppmerksomhet på det jeg liker med julen og sette pris på det og være bevisst på at julen ikke bare er kjip. Og så vet jeg at det kjipe kommer til å dukke opp innimellom det også og da kan jeg ta en titt på listen min over julegleder og huske på de små gledene som finnes og fylle på med mer av de. For de finnes jo.


🌟🌟🌟


Jeg håper at du fikk lyst til å lage din egen liste med julegleder og at du gjør de små og enkle slik at du også kan gjøre det beste ut av julen 2019.

Gjør det nå! Og del den veldig gjerne med meg og oss slik at vi kan bli minnet på flere små gleder som vi kanskje har glemt!Ta vare i lengtetiden og adventstiden❤️

Hegeklem

416 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page